שאלות אחרי ניתוח מוח להסרת מוקד אפילפטי
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 06/08/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני 3 שנים עברתי באיכילוב ניתוח מוח להסרת מוקד אפילפטי. הניתוח היה ארוך, נמשך כ-12 שעות, ומסובך. עד היום לא התאוששתי מן הניתוח! אומנם ההתקפים פסקו, אך החלו חרדות ותופעות איומות שפוקדות אותי כבר 3 שנים. השאלות: 1. האם לא היה הכרח להכין חולה לקראת אפשרות לאירוע כזה? 2. האם יש מקום כלשהו בארץ לשיקום מנותחי מוח שמגיעים למצב כזה?

תשובה:
מאחר ושאלתך מאוד כללית ולא ציינת מאילו תופעות את סובלת לאחר הניתוח, קשה להתייחס לשאלך הראשונה. כמובן שכחלק מההכנה לניתוחים יש כיום חובה ליידע את החולה על הסיכונים הכרוכים בניתוח ולאחריו, אך כאמור אין בידינו מספיק מידע כדי להתייחס באופן ספציפי אלייך. לגבי שאלתך השניה, אנו מצרפים כאן מספר קישורים של מרכזים רפואיים העוסקים בשיקום, ובין השאר בשיקום לאחר ניתוחים נוירוכירורגיים. מומלץ שתעייני ותתרשמי אם אחד מהם נראה לך מתאים: http://www.clalit.org.il/hospital/Levinshtain/levin_heb_new.htm