דלג לתוכן

היפוגליקמיה מלווה בחולשה שמצריכה בירור

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 06/09/2008
1 דקות קריאה

שאלה:

לאחר שהרגשתי חולשה ועייפות, ובגלל שיש במשפחתי סיפור של סוכרת, מדדתי באופן עצמאי את רמת הסוכר בדם, לא בצום אלא שעתיים לאחר ארוחת בוקר. הרמה שנמצאה הייתה 66. מה הסיבה להופעה של רמה נמוכה כאשר אני לא בצום ואינני נוטלת תרופות כלשהן?

תשובה:

הגבול הנורמלי של רמת סוכר בדם כשעתיים לאחר הארוחה הוא בין 70 ל-110, אבל מובן שייתכנו חריגות. האם עסקת בפעילות גופנית כלשהי לאחר הארוחה? התופעה אותה את מתארת בהחלט יכולה להיות מתאימה למצב של היפוגליקמיה (רמת סוכר נמוכה בדם), אך האבחנה צריכה להיעשות בצורה מסודרת במעבדה ולאחר בדיקת רופא. גוף האדם יודע להעלות את רמת הסוכר גם בצום ממושך, לכן מצב של היפוגליקמיה הוא מצב בלתי תקין. מרבית המקרים של היפוגליקמיה מתרחשים באנשים הנוטלים תרופות המורידות את רמת הסוכר בדם ( אינסולין או כדורים מסויימים לטיפול בסוכרת). בשאר המקרים, שהם נדירים למדי, צריך תחילה לאבחן ההיפוגליקמיה (בבדיקת דם המוכיחה רמת סוכר נמוכה מהנורמה), ולאחר מכן לברר את סיבת ההיפוגליקמיה (ויש סיבות רבות שיכולות לגרום לתופעה). אם תופעות החולשה והעייפות ממשיכות, גשי לבדיקת רופא ולבדיקות דם מתאימות להמשך בירור. תרגישי טוב! ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד
רופאים בתחום
 תדרים המרכז לשמיעה
תדרים המרכז לשמיעה אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
ד"ר פאני בר-לוי
ד"ר פאני בר-לוי יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
פרופ' מיכל שמחן
פרופ' מיכל שמחן יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו