המינון הנכון של חומצה פולית ונטילתה עם אומגה 3
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 06/09/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

לאחר נטילה של ויטמין B12 וחומצה פולית (בכדור אחד) במשך כחודשיים נמצא שרמת ה- B12 גבוהה (892.80, הערכים התקינים הם 914-145). לכן המליץ הרופא להפסיק את נטילת ה- B12, אך להמשיך ליטול חומצה פולית לבד (5 מ"ג). ברצוני ליטול גם אומגה 3 בתוספת חומצה פולית בכמות של 400 מק"ג ("אלספה 9 חודשים" במיוחד לנשים בהריון או לפני כניסה להריון). האם ניתן ליטול את התוספים ששניהם יחד מכילים את החומצה הפולית? האם זה לא יותר מדי?

תשובה:
אין סיבה לקחת גם חומצה פולית בכמות של 5 מ"ג וגם חומצה פולית משולבת עם אומגה 3. לא ציינת אם את בהריון או לפני הריון. בכל מקרה, כדור של חומצה פולית במינון של 400 מק"ג עם אומגה 3 מספיק בהחלט, אלא אם כן יש לך בעיה של חוסר בחומצה פולית. ד"ר נעמה ורבין - אינפומד