דלג לתוכן

שאלה

לאחר נטילה של ויטמין B12 וחומצה פולית (בכדור אחד) במשך כחודשיים נמצא שרמת ה- B12 גבוהה (892.80, הערכים התקינים הם 914-145). לכן המליץ הרופא להפסיק את נטילת ה- B12, אך להמשיך ליטול חומצה פולית לבד (5 מ"ג). ברצוני ליטול גם אומגה 3 בתוספת חומצה פולית בכמות של 400 מק"ג ("אלספה 9 חודשים" במיוחד לנשים בהריון או לפני כניסה להריון). האם ניתן ליטול את התוספים ששניהם יחד מכילים את החומצה הפולית? האם זה לא יותר מדי?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 06/09/2009
1 דקות קריאה

תשובה:

אין סיבה לקחת גם חומצה פולית בכמות של 5 מ"ג וגם חומצה פולית משולבת עם אומגה 3. לא ציינת אם את בהריון או לפני הריון. בכל מקרה, כדור של חומצה פולית במינון של 400 מק"ג עם אומגה 3 מספיק בהחלט, אלא אם כן יש לך בעיה של חוסר בחומצה פולית. ד"ר נעמה ורבין - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר אהרון מנחם
ד"ר אהרון מנחם אורתופדיה
ד"ר רפאל אלון
ד"ר רפאל אלון כירורגיה
ד"ר מנחם דויטש
ד"ר מנחם דויטש רפואה אסתטית
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו