פיזיותרפיה לאחר שבר מורכב בקרסול
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 06/10/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

שאלתי היא בקשר לשבר בקרסול שמאל. קיבוע שבר בקרסול עם CANNULATED SCREWS לקיבוע פטישון מדיאלי ופלטה לקיבוע שבר בפטישון לטראלי. מהלך ניתוחי ובתר ניתוחי תקין. ניתוחים OPEN REDUCT OF FRACT OF TIBIA AND FIBULA WITH INT FIXATIN היום אני 44 יום אחרי הניתוח. שאלות: 1- צבע כף הרגל (אצבעות) במצב ישיבה משתנה לכחול ונפוח קצת, עם הרמת הרגל הצבע מייד חוזר לנורמלי והנפיחות יורדת. האם זה נורמלי ? 2 - האם אני יכול להתחיל בפיזיותרפיה ומתי אני יוכל להתחיל לדרוך על הרגל ?

תשובה:
ראשית כל - מומלצת פיזיותרפיה בהקדם. שבר מורכב כפי שאתה מתאר דורש שיקום לא קצר עד לחזרה מלאה לתפקוד - http://www.physioroom.com/injuries/leg/tibia_fibula_fracture_full.php