הסבר לתוצאות בדיקת EEG לתינוק
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 06/11/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

לבני בן השנתיים נעשתה בדיקת EEG, ולהלן תוצאותיה: תרשים שינה: הרקע הכללי מכיל פעילות טטא ודלתא לסירוגין, מעורבת מדי פעם בכישורי שינה. לאורך הרישום נרשמה פעילות גבוהה מימין אחורית. רושם כללי: אסימטריה של הרקע המתבטאת בפעילות גבוהה באיזור אחורי ימני. אשמח מאוד לקבל הסבר על התוצאות. האם הן מצביעות על אפילפסיה?

תשובה:
גלי טתא ודלתא נצפים בעיקר בזמן שינה. נרשמה פעילות גבוהה באזור אחורי במוח, אולם לא צוין בפירוש כי זו פעילות אפילפטוגנית, כלומר דומה לפעילות המוח בזמן התקף אפילפסיה. לא אוכל לקבוע האם אסימטריה זו מעידה על אפילפסיה. מצד שני, יש לזכור כי גם היעדר פעילות אפילפטוגנית בתרשים אינה שוללת אפילפסיה, כי יתכן שלא הייתה בטווח מדידת האלקטרודות. אני ממליצה לך להתייעץ עם נוירולוג ילדים לגבי תוצאות התרשים. לקריאה נוספת: http://www.infomed.co.il/questions/q_033008_12.asp