כאבים לאורך הצלע ללא פריחה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 15/06/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

יש לי כאבים לאורך הצלע מתחת לשד ימין. אין שום שלפוחיות. האם זה יכול להיות הרפס זוסטר?

תשובה:
שלבקת חוגרת מכונה גם הרפס זוסטר. זוהי פריחה עורית שנגרמת על ידי נגיף בשם וריצלה זוסטר. הפריחה בעלת פיזור ומראה אופיינים הנראים כמעין חגורה המתחילה מעמוד השדרה וממשיכה לאורך הצלע הנגועה. הפריחה מתאפיינת באדמומיות ובצבר של שלפוחיות קטנות וגורמת לכאבים עזים. התיאור שלך אינו מתאים לפריחה בפיזור ובמראה האופייני לשלבקת חוגרת. ד"ר גיל טאובר - אינפומד