ממצא של קשריות לימפה מוגדלות בריאות ובאדרנל
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 17/06/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

בבדיקת CT בית החזה שנעשתה לאמי לפני כשבוע נצפו הממצאים הבאים: קשריות זעירות ללא תסנין (בין 3 ל-5 מ"מ כל אחת) באונה העליונה, האמצעית והתחתונה (9 קשריות בסך הכל). קשרית בגודל 16 מ"מ בצפיפות נמוכה באדרנל שמאל. קשרית זו יכולה להתאים לאדנומה. האם הממצאים הללו מדאיגים, בהתחשב בכך שאמי סובלת מכאבים חזקים באזור הריאות? מובן שנחזור לרופא המטפל, אך בינתיים אינני רגועה.

תשובה:
הממצאים שציינת בשאלתך מעידים על הגדלה של בלוטות לימפה בריאות ובבלוטת האדרנל. הגדלת קשריות לימפה, לימפאדנופתיה, יכולה לנבוע מסיבות שונות, ביניהן תהליך זיהומי דלקתי, ממאירות, מחלות אוטואימוניות וכדומה. לא ציינת מספיק פרטים לגבי אמך, כגון אם יש לה חום, שיעול, אם ירדה במשקל לאחרונה, אם היא מעשנת או עישנה בעבר וכדומה, ולכן איני יכולה להעריך עד כמה חמורים הממצאים. אמליץ לך להמתין לקבלת תשובות ברורות יותר אצל הרופא המטפל המכיר את אימך ואת עברה הרפואי. בהצלחה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד