הסיבות לרמה גבוהה של פרולקטין
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 18/06/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

עשיתי בדיקת פרולקטין אחרי שהייתי ערה 3 שעות, ולהלן התוצאות: פרולקטין 1541 mlU/l ערכי ייחוס: NONPREGNANT 59-619 PREGNANT 205-4420 POSTMENOPAUSAL 38-430 אני מתכננת להיכנס להריון באמצעות הפריה מלאכותית. מה פירוש התוצאה והאם זה מהווה בעיה?

תשובה:
הערכים שיש בידי שונים מאלה שציינת, לכן אתייחס לערכים התקינים במעבדה שבה ביצעת את הבדיקה. בדיקת פרולקטין לאחר 3 שעות נותנת תשובה מהימנה. לפי הערכים שסיפקת, אם אינך בהריון, אזי ערך תקין הוא בין 59 ל-619. לפיכך את יכולה להסיק כי אצלך ערך פרולקטין גבוה מהתקין (1541). סיבות אפשריות לרמת פרולקטין גבוהה הן הריון, הנקה, שינה (לכן בודקים שעתיים לאחר יקיצה), לחץ, תת-פעילות בלוטת התריס, גידול שפיר של בלוטת יותרת המוח (היפופיזה), תרופות, וסיבות אחרות. עוד על הסיבות לרמת פרולקטין גבוהה תוכלי לקרוא כאן: http://www.infomed.co.il/medTest4.asp?tID=55