דלג לתוכן

כאבי בטן לסובלת מריפלוקס

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 19/06/2006
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בת 20. בגיל 10 התחילו לי תופעות של כאבי בטן חמורים, ולאחר בדיקות גסטרוסקופיה למיניהן מצאו שיש לי לי פצע קטן בקיבה שנבע מחיידק ההליקובקטר פילורי. נתנו לי טיפול תרופתי הכולל 16 כדורים ביום, אבל הכאבים המשיכו ואפילו החמירו. אך בכל הבדיקות שעשיתי לא מצאו כלום, כאילו התרופות פתרו את הבעיה. עם הזמן התחיל גם ריפלוקס ועשו לי PH מטריה שלא הראה כלום,הרופאים החליטו שזה נובע ממתח ולחץ נפשי ואמרו שאין מה לעשות. בינתיים אני לוקחת LOSEC כבר 10 שנים שלא פותר לי את הריפלוקס אך אין לי כאבי בטן. לא משנה מה אני אוכלת, הכל עולה, ואם אני לא לוקחת פעם אחת LOSEC אני מתפתלת מכאבים, לא יכולה לזוז ורק בוכה. הפסקתי ללכת לבדיקות כי אין מה לעשות. ניתוח אי אפשר כי אין ממצאים, גם הגסטרוסקופיות מראות שאין לי שום דבר, אפילו לא פצע פצפון בקיבה. זה נורא מתסכל שאין מה לעשות ואני רק סובלת. האם יש משהו שאני יכולה לעשות? האם יש סיכוי שהם פספסו משהו ובאמת יש לי משהו שהם לא ראו? מה עושים?

תשובה:

הצעתי לך: התייעצי עם הרופא שלך ונסי להחליף את הלוסק בכדור בשם קונטרולוק 40 מ"ג אחד ליום בבוקר. בימים קשים אפשר גם לקחת 2 ליום. תתמידי עם הטיפול לפחות חודשיים. תופעת הלוואי היחידה היא המחיר: התרופה אומנם כלולה בסל הבריאות אך היא מסובסדת רק בחמישים אחוז וזה עדיין יקר! ובמקביל התחילי לקחת כדור בשם נורטילין 25 מ"ג, שהוא כדור שעושה פשוט ניסים במקרים כמו שלך. לקחת בערב, וגם כדור זה לפחות חודשיים. אחרי שבועיים ספרי לי מה קורה ! ד"ר משה ארוך - רופא משפחה
רופאים בתחום
ד"ר אנה פדואה
ד"ר אנה פדואה יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר נסיה לנג פרנקו
ד"ר נסיה לנג פרנקו יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר מיכאל רוטנברג
ד"ר מיכאל רוטנברג עיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו