דלג לתוכן

המלצות לאדם שאובחן עם דלקת כבד (הפטיטיס) B

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 19/06/2007
1 דקות קריאה

שאלה:

אבי בן 58. הוא אובחן בבדיקה אקראית לפני כחצי שנה כנשא של הפטיטיס B. בדיקות תפקודי כבד נמצאו תקינות, ובדיקות דם הראו כי רמת ה-PCR בדם עומדת על 320IU/L. בדיקה נוספת לאחר כחודשיים הראתה רמה של 745IU/L. האם אבי חלה בצהבת B ללא ידיעתו? האם הינו נשא של צהבת B? האם הוא מדבק ביחסי מין? האם מגע עם דמו מדבק? מה פשר השינוי ברמות ה-PCR והאם קיימת אפשרות שרמת הפי.סי.אר תחזור לרמה נמוכה ויציבה? מה הסיכוי שהנגיף ייעלם מגופו של אבי? אני רוצה לציין שאימי נבדקה ונמצאה שאיננה נשאית של הנגיף. מהנתונים שאת מוסרת אכן נראה כי אביך נדבק בהפטיטיס B. רוב הנדבקים, נדבקים בנגיף זה בלי לעבור מחלה קלינית ומבלי שידעו על כך, כך שמקרהו של אביך אינו מוזר או יוצא דופן. בהיותו נשא אכן ניתן להידבק ממנו דרך נוזלי גוף כמו דם, זרע וכדומה. לכן ניתן להידבק בקיום יחסי מין ובמגע עם נוזלי גוף אחרים. לאנשים הנמצאים בסביבתו (ולמעשה לכל אדם) מומלץ להיבדק לנגיף זה ולאלה שנמצא כי אינם מחוסנים, מומלץ להתחסן. יש לציין כי כל היילודים בישראל כיום מתחסנים לנגיף כבר בלידתם. בקשר לבדיקת ה-PCR, ההבדל בין שני הערכים שמסרת אינו משמעותי. במידה ואביך אינו מחלים בעצמו, מומלץ כיום לקחת טיפול נגד הנגיף. כדי לקבל המלצה על טיפול יש לפנות למומחה למחלות כבד (הפטולוג) או מומחה במחלות זיהומיות. קיימות כיום מספר תרופות: חלקן - כמו אינטרפרון - ניתנות בהזרקה, וחלקן - כמו אפיביר וטנופוביר - ניתנות דרך הפה. לגבי אימך, מומלץ לה, כאמור, להתחסן. בברכה ד"ר איציק לוי

תשובה:

מומחה במחלות זיהומיות
רופאים בתחום
ד"ר דניאל לוין
ד"ר דניאל לוין רפואה אסתטית
ד"ר משה רויבורט
ד"ר משה רויבורט יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר ליאורה אברמוב
ד"ר ליאורה אברמוב יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו