עצות לגבר הסובל מאקנה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 19/06/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

האם מומלץ או לא מומלץ להתגלח למי שסובל מאקנה? והאם זה משנה אם זה גילוח במכונה או בסכין? קראתי גם שלא מומלץ לשטוף את הפנים לעיתים קרובות, ורציתי לדעת למה? הרי השטיפה אמורה לנקות את העור, לא?

תשובה:
שמירה על נקיון עור הפנים היא הדבר הראשון במעלה למי שסובל מאקנה. הגילוח נתון לשיקול דעתך, לפי הנוחות שלך. על מנת לשמור על נקיון הפנים, מומלץ להשתמש בסבון פנים מיוחד אשר ניתן לרוכשו בחנויות הפארם לפי עצת עם הרוקח/ת. כמו כן, ישנם תכשירים נוספים ללא מרשם רופא היעילים כנגד האקנה, בעיקר הפועלים על ידי ייבוש הנגע. עדיף לשמור על עור פנים יבש, מכיוון שעור רטוב או שומני מהווה כר נוח לגידול ושגשוג של החיידקים הגורמים להתפתחות האקנה. לכן מומלץ לשטוף בסבון פעם עד פעמיים ביום ולייבש את הפנים לאחר מכן. במקרה של אקנה עיקש - ניתן לפנות לרופא עור לטיפול באנטיביוטיקה. תוכל למצוא מידע נוסף על ידי שימוש במנגנון החיפוש של אינפומד. ד"ר גיל טאובר - אינפומד