הנקה ודילול בצפיפות העצם
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 20/06/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 42 וילדתי לפני שלושה חודשים. לפני 4 שנים נמצאתי חולה באוסטאופורוזיס בעקבות שבר בסקרום. עד כמה הנקה מדללת, אם בכלל, את צפיפות העצם, והאם יש משהו שעלי לעשות?

תשובה:
הירידה בצפיפות העצם מתחילה בגיל 35 ואצל נשים היא מואצת לאחר גיל הבלות (גיל הפסקת הווסת). קיים איבוד עצם במהלך תקופת ההנקה, אך זה מוחזר עם תום תקופת ההנקה. לא הוכחה עליה בסיכון לשברים אצל נשים אחרי גיל הבלות שהיניקו בעבר. כמו כן נמצא כי לתוספי סידן במהלך ההנקה אין השפעה על איבוד העצם. חשוב לדעת, האם האוסטאופורוזיס אובחן רק על סמך השבר לפני 4 שנים או שנשלחת לעשות בדיקות של צפיפות העצם ? לא ברור לי עד כמה חמור האוסטאופורוזיס שלך, ולכן גם בגלל גילך, מוטב שתתייעצי עם רופא הנשים שלך לגבי אורך תקופת ההנקה ובדיקות שכדאי שתעשי.