הסיבות להפלות חוזרות
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 20/06/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

אני מצליחה להיכנס להריון, אבל לא מצליחה להחזיק אותו, בכל פעם מסיבה אחרת. עברתי כבר 5 הריונות משני גברים שונים. מה יכולה להיות הסיבה?

תשובה:
הסיבות להפלה הן רבות מאוד, ובלי בדיקה גינקולוגית מלאה איני יכולה לתת לך סיבה לכך שאינך מצליחה לשמור על ההריון. אתן לך מספר סיבות אפשריות, אך כדי לדעת למה אצלך זה לא מצליח, יש ללכת לגינקולוג ולברר את הבעיה לעומק. סיבות להפלות חוזרות: גורמים גנטיים - הגום הנפוץ ביותר: שינויים כרומוזומליים בעובר, שנגרמים מחלוקה לא תקינה של הכרומוזומים מהאם ומהאב. גורמים הקשורים למבנה הרחם – מבנה לא תקין מולד של הרחם, גידולים שפירים בתוך הרחם, כגון פוליפ או מיומה, הידבקויות ברחם שנגרמו, לדוגמה, מדלקות מרובות בעבר, צוואר רחם רפה. גורמים אימונולוגיים – פעולת המערכת החיסונית של האם. גורמים הורמונליים. סוכרת. מחלות בלוטת התריס . מחלה פוליציסטית של השחלה. גורמים סביבתיים כמו עישון ואלכוהול. בהחלט הרבה סיבות, ויש עוד רבות. לכן כדאי שתיגשי לגינקולוג ותבצעי בדיקת אולטרסאונד, משטח PAP, ציר הורמונלי, בדיקות גנטיות, וכל מה שיראה לו לנכון בשביל להגיע לשורש הבעיה. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד