דלג לתוכן

וסתות מתמשכות אצל אישה שרוצה להרות

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 20/06/2007
1 דקות קריאה

שאלה:

לפני כשנה הפסקתי לקחת גלולות לאחר 7 שנים רצופות. זה כשנה יש לי וסת שנמשכת שבועיים, הפסקה לשבוע, ואז עוד שבועיים. למעשה, אני כמעט כל החודש במחזור (רוב הזמן אין דימום רציני, אבל יש הפרשות כבדות). עשיתי בדיקות אולטרסאונד, ביופסיה לרירית הרחם, בדיקות דם - הכל תקין. המלצת הרופא היא לחזור לקחת גלולות. האם זה הדבר הנכון לעשות? מה זה אומר על הביוץ? האם לא חבל לחזור לגלולות אם אני מתכוונת להיכנס להריון בשנה הקרובה?

תשובה:

הייתי ממליצה לך לבצע גם בירור הורמונלי, הנעשה בבדיקת דם, ולהמשיך בירור. אם את מתכוונת להיכנס להריון בשנה הקרובה, אין טעם להתחיל שוב גלולות, אלא אם כן הדימומים הרבים גורמים לך לבעיות נוספות, כגון אנמיה, חולשה, סחרחורות או כל תופעת לוואי נוספת. לגבי הביוץ - יש דרכים לבדוק אם היה ביוץ או לא. התייעצי עם הגינקולוג שלך על הדרך הטובה ביותר בשבילך, וספרי לו שאת מעוניינת להיכנס להריון בקרוב. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר אלכסנדר זגולייב D.M.D
ד"ר אלכסנדר זגולייב D.M.D רפואת שיניים
פרופ' טומס שפיצר
פרופ' טומס שפיצר אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
ד"ר דמיטרי אזרוב
ד"ר דמיטרי אזרוב וטרינרים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו