שד נפוח אצל ילדה בת 3
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 20/06/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

בתי בת 3. לפני שבועיים בערך שמתי לב שהשד הימני שלה נפוח, נגעתי והרגשתי מין בליטה שלא כואבת לה. בבדיקות דם נמצא שרמת ההורמונים תקינות, וצילום כף יד לגיל העצמות התאים לגיל 5.9. האם מדובר בהתפתחות מוקדמת? או שיכול להיות שזהו גידול או משהו שומני?

תשובה:
שד נפוח בילדים היא תופעה נפוצה, היכולה לנבוע ממספר סיבות. התופעה מופיעה, למשל, לאחר חבלה או זיהום או בעקבות חשיפה להורמונים; ויכולה להיות קשורה לגידולים שפירים ולבעיות אחרות. גידולי שד ממאירים בילדים הם נדירים ביותר. מכיוון שציינת שרמות ההורמונים שלה תקינות, האפשרות של התפתחות מוקדמת לא נראית לי, אך מובן שדרוש מעקב. אני מציעה לעקוב אחר הבליטה, ואם היא ממשיכה לגדול או שאינה נעלמת, פנו לרופא הילדים להמשך בירור. לעוד מידע, ראה את הדף הבא: http://www.keepkidshealthy.com/symptoms/breastswelling.html