האם שימוש במירנה יכול לגרום להפסקת הפוריות
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 21/06/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

האם שימוש במירנה עשוי להביא להפסקת הפוריות, מלבד שימושו כאמצעי מניעה ?

תשובה:
מירנה הוא התקן תוך- רחמי הפועל ע"י שחרור ההורמון פרוגסטין. אחת מתופעות הלוואי המוכרות של התקן זה היא אמנוריאה, כלומר הפסקה של המחזור החודשי בגלל השפעת ההורמון שגורם לניוון רירית הרחם, שנושרת כל חודש וגורמת לדימום הווסתי. ההתקן לא פוגע בפוריות, אך בנשים שמעוניינות עדיין בהריון, במידה והן חוות הפסקה של המחזור החודשי בגלל ההתקן, מומלץ להתייעץ עם רופא/ת נשים. רוב הנשים חוות חזרה מהירה לפוריות עם הוצאת ההתקן התוך-רחמי. אם את מעוניינת בשימוש בהתקן תוך-רחמי, עלייך להתייעץ עם רופא/ת הנשים שלך על מנת לבחור בהתקן המתאים לך.