האם מניה דפרסיה היא מחלה גנטית
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 21/06/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

יש לי קרובה שחולה במחלת מניה דפרסיה . התפרצות המחלה באה בעקבות לקיחת סמים. לארוחנה שמעתי שהמחלה היא גנטית, ורציתי לשאול מה זה אומר בעצם: האם זה אומר שזה קיים אצלה בגנוטיפ כמחלה תורשתית וכניסת הסמים לגופה עוררה תגובה כימית שהציתה את המחלה ופיתחה אותה בגופה? והאם זה אומר שזה יכול לקרות אצל בן משפחה אחר (אם זו רגישות שקיימת בתורשה שלנו - קשר הסמים למחלה) ?

תשובה:
אין בקבוצת מחלת זו גנטיקה ברורה. אפשר לדבר על סיפור משפחתי חיובי אבל לא על גנוטיפ ספציפי חיובי. סמים תמיד יכולים להיות טריגר או סיבה להתחלת התקף אם לאדם יש איזה רקע סמוי. בכל אופן קבוצת אבחנות זו מאד מאד מגוונת, ובתוך האבחנה שכתבת יש הרבה מאד תת- אבחנות. בברכה ד"ר משה ארוך - רופא משפחה