זיפרקסה בהריון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 22/06/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

האם אפשר להיות בהריון עם כשלוקחים זיפרקסה ? האם זה לא מסכן את העובר ?

תשובה:
זיפרקסה, ובשמה הגנרי - אולאנזאפין, שייכת לקבוצה C מבחינת סיכון לעובר. לא ניתן לשלול סיכון לעובר בשימוש בה בעת הריון, אין די נתונים או מחקרים מהימנים בנושא לא בבני אדם ולא בחיות. אך אם התועלת עולה על הסיכון, כלומר אין אופציה אחרת לטיפול והתועלת לאם עולה על הסיכון לעובר, אפשר לקחת את התרופה. בכל מקרה עלייך להתייעץ עם רופא הנשים שלך לגבי השימוש בזיפרקסה וביחד אולי תוכלו למצוא אופציה אחרת לטיפול, שלא תזיק לעובר.