דימום מהנרתיק בעקבות שימוש בנרות קלוטרימאזול
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 22/06/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

נטלתי נרות קלוטרימאזול במשך יומיים (נר אחד בכל יום), כאשר את האחרון נטלתי לפני שלושה ימים. מאז יש לי דימום מהנרתיק, אומנם עדין, אך כזה שנמשך לאורך כל היום. האם ייתכן שהדימום הוא כתוצאה מהנרות ? חשוב לציין שנטלתי את הנרות למרות שלא הייתה לי פטרייה אלא צריבה, והגינקולוג רשם לי אותם.

תשובה:
מקריאה על תופעות הלוואי של התרופה קלוטרימאזול לא נתקלתי בדימום. התרופה יכולה לגרום לעליה בתפקודי כבד בבדיקות מעבדה, בחילה והקאות אם היא נלקחת דרך הפה. בשימוש מקומי ייתכנו צריבה קלה, גירוי, תחושה של עקצוץ או צריבה באזור הנרתיק, צריבה באזור הפות. האם את נוטלת גלולות ? האם פספת במקרה גלולה לאחרונה ? האם הדימום הוא רב ? האם קיימת אצלך נטיה לדמם או שזהו האירוע הראשון ? ייתכן שהדימום נובע מסיבות אחרות, ולכן במידה והדימום עדיין נמשך, אני ממליצה לך לפנות לרופא/ת נשים.