אשך בודד ומין העובר
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 22/06/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 25. עברתי כריתת אשך ויש לי ילד אחד ועוד אחד בדרך, שניהם ממין זכר. האם זה אומר שיכולים להיות לי רק ילדים ממין זכר עקב כריתת האשך שלי?

תשובה:
אין קשר בין העובדה כי יש לך אשך בודד לבין מין העובר. המטען הגנטי שישנו בזרע אינו משתנה עקב כך. קיום אשך בודד יכול להשפיע על כמות הזרע או על איכותו, אך לא על המטען הגנטי אשר קובע את מין העובר, ומכיל XY מבחינת כרומוזומי המין. בברכה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד