בדיקת מיקרואלבומין לשלילת פגיעה כלייתית
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 23/06/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 64. בבדיקות מעבדה התקבלה התשובה: "malb מתחת לגבול הדטקציה, הערך לשתן ראשון בבוקר". מה פירוש התשובה?

תשובה:
Malb הוא ככל הנראה קיצור של Microalbumin. בדיקת מיקרואלבומין היא בדיקה רגישה לאיתור של חלבון מסוג אלבומין בשתן. היא מבוצעת לרוב בחולי סוכרת על מנת לשלול פגיעה כלייתית כתוצאה מהמחלה. במקרה שלך, התוצאה היא מתחת לגבול הדטקציה, כלומר הבדיקה לא זיהתה מיקרואלבומין בשתן שלך, וזו תוצאה תקינה לחלוטין. ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד