השפעת התרופה הומירה על מערכת החיסון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 23/06/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני מקבלת הומירה כשבעה חודשים עם תוצאות טובות. עד עכשיו לקחתי את מלוא הטיפול, 7 זריקות לחודש. כעת, לפי המלצת הרופא, אעבור לטיפול של פעם בחודש. האם אני יכולה לנסוע לביקורים בארצות העולם השלישי מבחינת מערכת החיסון? יש לי החיסונים הנדרשים בתוקף מהעבר. האם מערכת החיסון שלי עשויה כעת לסכן את בריאותי?

תשובה:
הומירה (אדאלימומאב) הוא נוגדן מסוג IgG הניתן כטיפול למחלות דלקתיות כרוניות. הנוגדן נקשר לחלבון TNF alpha המשתתף בתהליך הדלקתי ומעכב את פעילותו. מידע לגבי התרופה ולגבי תופעות הלוואי שלה תוכלי למצוא באינדקס התרופות: http://www.infomed.co.il/drug4.asp?dID=438