דלג לתוכן

הסיכונים של נטילת התרופה רואקוטן בהריון

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 24/06/2008
1 דקות קריאה

שאלה:

סיימתי שימוש בתרופה בשם רואקוטן לפני שנתיים. אני בשבוע שלישי להריון, וברצוני לדעת אם פרק הזמן שעבר מספיק כדי שגופי יתנקה מהתרופה, ואם יש סיכונים לעובר, ואילו בדיקות אני צריכה לעשות כדי לבדוק את הנושא.

תשובה:

התרופה רואקוטן יכולה לגרום למומים בעובר, ולכן ישנו איסור להיכנס להריון תוך כדי השימוש בתרופה וכן חודש לאחריה. אצלך עברו כבר שנתיים, ולכן הסיכונים לפגיעה בעובר נמוכים ביותר, מכיוון שלגופך היה מספיק זמן להתנקות מהתרופה. אין בדיקות ספציפיות שניתן לעשות, אך יש לבצע מעקב מסודר אחר גדילת והתפתחות העובר. בהצלחה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר יובל בדולח
ד"ר יובל בדולח יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר שמואל פרינץ
ד"ר שמואל פרינץ פנימית
פרופ' רחל שטראוסברג
פרופ' רחל שטראוסברג נוירולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו