דלג לתוכן
מה גורם לעודף אשלגן
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 25/06/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

מה גורם לעודף אשלגן, ואילו מאכלים גורמים לעודף ? איך ניתן להימנע מעודף אשלגן?

תשובה:
הסיבה השכיחה ביותר לעודף אשלגן היא דווקא טכנית: ברגע שיש קושי בלקיחת הדם והאחות במעבדה מתעסקת יותר מידי עם המחט והווריד, נוצר קריש קטן במבחנה, ונוצר מצב של היפרקלמיה יאטרוגנית, כלומר בעיה טכנית בגלל הצוות רפואי. לכן יש לחזור על הבדיקה בצורה אופטימלית . יש תרופות שאוצרות אשלגן: משתנים כמו אלדוספירון, ותרופות ללחץ דם כמו אנאלאפריל. מאכלים - בבננות למשל יש הרבה אשלגן. יש אנשים שקונים מלח נטול נתרן או מה שנקרא "מלח נטול מלח" בגלל בעיות של יתר לחץ דם, אך למרות חוסר הנתרן יש בו הרבה אשלגן. מקווה שעניתי על שאלתך. בברכה ד"ר משה ארוך - רופא משפחה
רופאים בתחום
ד"ר משה רויבורט
ד"ר משה רויבורט יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
5.0
( 3 חוות דעת )
"ד"ר רויבורט רופא בחסד, רגיש ומקצועי! זמין לכל שאלה,מסביר הכל כנדרש,ומבין לגמרי בתחום."
פרופ' זיו מזור
פרופ' זיו מזור רפואת שיניים
מנהל מרפאה רב תחומית ומרכז לטיפולי חניכיים והשתלות שיניים בתל אביב
פרופ' אמנון זיסמן
פרופ' אמנון זיסמן אורולוגיה
אורולוג מנתח, מנהל המחלקה האורולוגית במרכז רפואי שמיר (אסף הרופא)
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו