דלג לתוכן

האם יש קשר בין נטילת גלולות לעליה ברמת כולסטרול?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 25/06/2007
1 דקות קריאה

שאלה:

אני נוטלת זה כשנה וחצי גלולות למניעת הריון מסוג יסמין. לאחרונה גילו אצלי רמת כולסטרול גבוהה בהרבה מן המותר. האם יכול להיות קשר בין השניים?

תשובה:

אין קשר בין הגלולה לבין העלייה ברמת הכולסטרול, אך יש צורך לדווח על כך לגינקולוג, שאולי ישקול להחליף את הגלולה במטרה להוריד את הסיכונים למחלות לב. אחת מתופעות הלוואי האפשריות של הגלולות היא כתמי עור. ד"ר יובל עצמון - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר יצחק אייזנמן
ד"ר יצחק אייזנמן עיניים
פרופ' יוסף חביב
פרופ' יוסף חביב נפרולוגיה
 מדיקל השרון
מדיקל השרון אורתופדיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו