אימי אשה כבת 74 , סובלת מלחץ דם גבוה (150) ומכולסטרול. היא מטופלת בדיזות
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 26/06/2003
1 דקות קריאה
שאלה:

אימי אשה כבת 74 , סובלת מלחץ דם גבוה (150) ומכולסטרול. היא מטופלת בדיזותיאזיד, אנאלאפריל וסימבקור יחד. היא מתלוננת על כאבים בחזה שמאל, ובהרגשת דופק מואץ של הלב. האם זה קשור לתרופות ? האם עליה לעבור בדיקות תקופתיות ?

תשובה:
כאבים בצד שמאל וקשיי נשימה הם גם תסמינים של אירוע לבבי חריף. אנא הפני אותה מיידית לחדר מיון בזמן כאבים, ואם יש הטבה כעת - לרופא שלה לביצוע בדיקת א.ק.ג. ובדיקות דם.