האם מותר להיכנס להריון כשהגבר נוטל אנטיביוטיקה?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 26/06/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

בעלי נוטל מוקסיפן עקב עקירת שן. האם יש מניעה להיכנס להריון כאשר הבעל נוטל מוקסיפן?

תשובה:
מוקסיפן היא תרופה אנטיביוטית מסוג פניצילין (אמוקסיצילין) המשמשת לטיפול במגוון רחב של זיהומים. אין שום מניעה להיכנס להריון אשר הבעל נוטל מוקסיפן, ומעבר לכך, למרות שעדיין אין די נתונים בבני אדם, התרופה נחשבת לבטוחה גם בתקופת ההריון. שיהיה בהצלחה ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד