משמעות הבדיקות לנוגדנים לצהבת A
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 26/06/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

עשיתי בדיקות דם על מנת למצוא אם אני מחוסן מפני מחלות שונות. בנוגע לצהבת מסוג A התקבלו התשובות: HAV-IGG 0.22 reactive HAV-IGM 0.08 nonreactive

תשובה:
עשיתי בדיקות דם על מנת למצוא אם אני מחוסן מפני מחלות שונות. בנוגע לצהבת מסוג A התקבלו התשובות: HAV-IGG 0.22 reactive HAV-IGM 0.08 nonreactive האם זה אומר שחוסנתי בעבר ושכעת אני מחוסן, או שעלי לקבל את החיסון? זה אומר שכרגע אתה מחוסן. יכול להיות שחוסנת בעבר או היית חולה במחלה בעבר. IGG הם נוגדנים הנוצרים בערך לאחר כשבועיים לאחר תחילת המחלה, ונשארים לכל החיים. IGM הם נוגדנים הנוצרים מרגע המחלה ונשארים כשבועיים עד ארבעה ואז נעלמים. ד"ר יובל עצמון - אינפומד [26/06/2007]