דלג לתוכן

מה הסיכון בהרדמה מלאה לחולה עם חשד לגידול ממאיר במוח

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 27/06/2006
1 דקות קריאה

שאלה:

גיסי בן 48 ולרופאים יש ממצאים וחשד לגבי גידול ממאיר בגזע המוח. על מנת לאבחן זאת במדוייק עליהם לערוך לו ביופסיה והדבר כרוך בהרדמה מלאה. ברצוני לשאול מהם הסיכונים בהרדמה מלאה? חשוב לי לציין שגיסי נמצא במצב של אפיסת כוחות, הוא מתקשה לנשום, איננו זז, ולא מדבר. הרופאים מבקשים מאיתנו לתת הסכמה להרדמה מלאה כדי שיוכלו לערוך ביופסיה. מהם הסיכונים הכרוכים בהרדמה?

תשובה:

בקשר להרדמה - בכלל לא להמתין. אין סכנה, הוא יונשם ולכן אין בעיה. ואם הגידול ממאיר חבל על כל דקה. כדאי לבצע מהר את הביופסיה ולטפל בהתאם, כי יש גידולים שמגיבים יפה לטיפול, וגם הסרת מסת גידול תפחית לחץ ותיתן לו איכות חיים. ד"ר משה ארוך - רופא משפחה
רופאים בתחום
ד"ר ברוך עובדיה
ד"ר ברוך עובדיה גסטרואנטרולוגיה
ד"ר רונן קרפ
ד"ר רונן קרפ אורתופדיה
פרופ' אילנה בלום לובל
פרופ' אילנה בלום לובל פנימית
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו