כאבי פרקים ושרירים מזה חודשיים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 27/06/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

מזה כחודשיים אני סובלת מכאבים בפרקים ובשרירים. זה החל ברגל השמאלית עם מעין תחושה של הירדמות וכאב, בעיקר בחוסר תנועה בזמן השינה, ונמשך לכאב בכל הגוף. בדיקות הדם שעשיתי יצאו תקינות, למעט בדיקה אחת שיצאה חיובית והיא - antinuclear ab . אני מרגישה חסרת אונים ולא יודעת מה לעשות. אודה באם תנחה אותי מה לדעתך הבעיה וכיצד ניתן לטפל בה.

תשובה:
יש להשלים את הבירור: יש לקחת בדיקות דם נוספות rheumatoid factor quantitative c3 c4 ana battery for adult , לחזור על בדיקת antinuclear factor esr vit B12. כל הבדיקות האלו נועדו לשלול בעיה ראומטית. עם התשובה את צריכה לפנות לראומטולוג והוא יוכל לאמת או לשלול את האבחנה של ראומטיזם. בינתיים בקשי מהרופא שלך תרופה נוגדת דלקת כמו ארקוקסיה או אתופאן 600 כדי לשפר את מצב הדלקת והכאבים. בברכה ד"ר משה ארוך - רופא משפחה