צרבות וקשיי עיכול לבחורה שסבלה בעבר מהפרעות אכילה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 28/06/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

סבלתי מהפרעות אכילה קשות במשך 3 שנים - כבר שנה שלמה שאני בסדר. הייתי מקיאה המון ונוצרו בעיות רבות בוושט. אני עדיין סובלת מתחושות של צרבת וחזרה של מזון אל הפה מהקיבה וקשיים בעיכול (לא תמיד מתעכל מזון ואני מוצאת בשירותים חתיכות מזון שלמות). האם מדובר באולקוס? האם מדובר בריפלוקס? יש טעם לבצע בדיקות? האם קיימת סכנה? אני רוצה להיפטר מכל הסימנים של המחלה...

תשובה:
ראשית, כל הכבוד לך על שהצלחת להילחם בהפרעות האכילה. הקאות חוזרות בהחלט עשויות לגרום נזק למערכת העיכול. אם השתמשת בעבר במשלשלים - גם הם עשויים לתרום להפרעות בעיכול. קשה לאבחן ממרחק באיזו הפרעה בדיוק מדובר, וכל האבחנות שהעלית - אפשריות. עליך לפנות אל רופא המשפחה שלך, לספר לו על ההיסטוריה הרפואית, ועל הסימפטומים מהם את סובלת כעת, כדי שיפנה אותך לבדיקות המתאימות. מומלץ לבצע בדיקות דם, במיוחד אם לא נבדקת מאז שהחלמת מהפרעת האכילה, כולל ספירת דם וכימיה בדם - כדי לראות אם בעיות העיכול מתבטאות בתת- ספיגה. יש לשקול ביצוע תבחין נשיפה לחיידק הליקובקטר פילורי - שעשוי לגרום לחלק מן הסימפטומים אותם את מתארת. לבדיקות נוספות יפנה אותך הרופא המטפל, על פי תוצאות הבדיקות הראשוניות והסימפטומים מהם את סובלת.