דלקות חוזרות בדרכי השתן
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 28/06/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

במהלך השנה האחרונה אני סובלת מדלקות חוזרות ונשנות בדרכי השתן, דבר שלא סבלתי ממנו מעולם עד עכשיו. השינוי היחיד שקרה בשנה האחרונה הוא שהחלפתי בן זוג ואנחנו כבר שנה ביחד. אנחנו מקיימים יחסי מין לעיתים תכופות. הרופאה שלי המליצה לי לקחת מאקרודנטין כטיפול מניעתי לתקופות ארוכות. אחרי 4 חודשים אני מנסה לעשות הפסקה לראות אם עברה הדלקת, ולצערי היא שבה וחוזרת ברגע שאני מפסיקה את האנטיביוטיקה. מה עושים?

תשובה:
לצערי דלקות בדרכי השתן הן תופעה נפוצה שידועה בהישנותה. יחסי מין הם מרכיב חשוב שעשוי להשפיע על התפתחות דלקות מסוג זה (כיוון שהחיכוך מסייע לחיידקים להגיע אל דרכי השתן), אך כמובן שאין כוונתי לומר שעליך להימנע מיחסים אלה. חשוב להמשיך במעקב על ידי הרופאה המטפלת, וכמו כן, לנקוט כמה צעדים מניעתיים כמו שתיה מרובה של מים, שתיית מיץ חמוציות, וכן הטלת שתן מייד לאחר מגע מיני. אם הדלקות ימשיכו להטריד אותך, כדאי לשקול פניה לאורולוג. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד