מדוע גלולות למניעת הריון מעלות את הסיכון לשבץ מוחי ? האם ישנם סימנים מוק
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 29/06/2004
1 דקות קריאה
שאלה:

מדוע גלולות למניעת הריון מעלות את הסיכון לשבץ מוחי ? האם ישנם סימנים מוקדמים לכך, ואם יש מה הם ?

תשובה:
האסטרוגן הנמצא בגלולות עשוי לגרום לעלייה בשיעור דלקות בוורידים ולהיווצרות קרישי דם ,בעיקר אצל נשים שלהן נטייה לקרישת יתר של הדם. כמו כן תיתכן עלייה בלחץ הדם בנשים מסוימות. לאישה צעירה ובריאה מדובר בסיכון קטן ביותר עד אפסי. אולם, הסיכון עולה בשילוב עם גורמי סיכון נוספים, כגון מחלה גנטית של קרישיות יתר בדם (תרומבופיליה), עישון, משקל עודף ועוד. הסיכון גובר גם עם הגיל: כך למשל מעל גיל 35 ידועים יותר מקרים של שבץ מוחי והתקפי לב, אם כי גם הם אינם שכיחים.