מגיל 20 אני מעשנת בערך 10 סיגריות ביום, ושאלתי היא, האם יש לי סיכוי לחלו
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 29/06/2004
1 דקות קריאה
שאלה:

מגיל 20 אני מעשנת בערך 10 סיגריות ביום, ושאלתי היא, האם יש לי סיכוי לחלות בסרטן הריאות כתוצאה מהכמות הזו של הסיגריות, ומה זה נקרא מעשן כבד?

תשובה:
כל חשיפה לעישון, אפילו עישון פסיבי, מגבירה את הסיכון לחלות בדלקת כרונית של הסימפונות, תורמת להרס של רקמת הריאה, מגבירה את הסיכון למחלות כלי דם ולב ושבץ מוחי, ואת הסיכון ללקות בסרטן. הסיגריה מכילה כימיקלים שונים שפוגעים בתאים ועשויה להגביר את הסיכון לחלות בסרטן הריאה, סרטן הלוע, סרטן הגרון, סרטן המעי הגס, סרטן שלפוחית השתן, סרטן הכליה, סרטן הלבלב וסרטן צוואר הרחם. ככל שמעשנים יותר הסיכון עולה, אבל די בחצי חפיסה ליום לגרום לנזקים שתוארו לעיל, בייחוד אם זה על טווח של שנים.