קושי בכניסה להריון אחרי הפלה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 29/06/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

הייתי בהריון אך הוא נפסק. מייד לאחריו המחזור חזר להיות רגיל והגיע בדיוק כל 28 יום, כבר 4 חודשים. חודש לאחר ההפלה התחלתי לנסות להיכנס להריון אך איני מצליחה, וזאת בעוד שבהריון הכושל נכנסתי להריון מקיום יחסי מין פעם אחת בלבד. החודש הזה המחזור הגיע לאחר 32 יום, שזה ממש לא אופייני לי. מתי בעצם יצא יום הביוץ שלי? החודש ניסיתי גם את ערכת הביוץ הבתית, אך מהיום ה-12 עד ליום ה-16 היא שלילית. האם יתכן שאני לא מבייצת מאז ההפלה, למרות שיש לי התכווצויות בצדדים? או שמא יתכן פריון אחרי היום ה-16? או שהערכה לא מראה תשובה נכונה? האם שינוי טעם בפה קשור לזה?

תשובה:
באיזה שבוע היתה ההפלה? לאחר הפלה יכולים להיות מספר חודשים בהם לוקח לגוף זמן לחזור לעצמו ולהתאזן מחדש. אם קיבלת מחזור לאחר 32 יום, זה אומר שהביוץ היה ביום ה-18, 14 יום לפני הווסת. קבלת וסת כל חודש היא סימן טוב מאוד, המעיד גם על ביוץ. נראה כי את בדרך הנכונה, ואין סיבה לחשוב שיש בעיה. תני לזמן לעשות את שלו. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד