כאבי ברכיים ללא ממצא בלתי תקין בצילום ובמיפוי
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 30/06/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 29. מאז ומתמיד הקפדתי על פעילות ספורטיבית, אך לא כמקצוען. אני מקפיד על אוכל בריא, חדר כושר ומשחקי ספורט שונים. בשלוש השנים האחרונות שיחקתי באופן קבוע פעם בשבוע כדורגל על אספלט, כשעה וחצי כל פעם. כאבי ברכיים החלו להופיע אצלי לפני שנתיים. הכאבים הופיעו בהתחלה רק לאחר משחקי הכדורגל, אבל בתקופה האחרונה, הם מופיעים לאחר כל ריצה ואפילו אחרי עמידה ממושכת. הכאב מתפתח 24 שעות לאחר המאמץ ועובר לאחר תוך יממה או שתיים אם שאני נח. הייתי אצל אורתופד ועשיתי מיפוי עצמות וצילום רנטגן, אבל לא מצאו לי שום דבר. הברכיים לא נפוחות, וכשאין כאבים, כיפוף או לחיצה על הברך לא גורמים לי כאב. האורתופד שלח אותי לפיזיותרפיה. מה יש לברכיים שלי? האם פיזיותרפיה היא באמת הפתרון לכך? הכאבים הם לפעמים כל כך חזקים, שאני לא יכול ללכת.

תשובה:
למרות שמיפוי העצמות והצילום היו תקינים, סביר שכאבי הברכיים בכל זאת מעידים על פגיעה בברך, שיכולה להיות קשורה למשחק הכדורגל. אין זה אומר שהבדיקות לא פוענחו נכון, אלא שהפגיעה של הברך שלך לא באה לידי ביטוי בבדיקות אלו. ישנן בדיקות קליניות שאותן האורתופד יכול לבצע כדי לברר אם יש פגיעה מניסקאלית או סחוסית. גם הן תוצאותיהם יכולות להיות שליליות לפעמים, אף על פי שעדיין יש סימפטומים בברך. אני מציעה לך בהחלט להתחיל בפיזיותרפיה. גם שם ינסו לאבחן את מקור הבעיה בברך שלך, ובעיקר, יתנו לך תרגילים ועצות כדי לנסות להקל על הכאב שלך. אם תראה שלאחר סדרה של כמה טיפולים, שבהם יהיה עליך לשתף פעולה באופן מלא, עדיין יש כאב לאחר משחק, תמיד תוכל לחזור לאורתופד כדי לבצע בדיקות מעמיקות יותר, או לנסות טיפול תרופתי לפי המלצת הרופא. בהצלחה, קתרין אטל - פיזיותרפיסטית