נטילת שתי חפיסות גלולות ברצף
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/03/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני נוטלת גלולות מסוג מינולט באופן קבוע בדיוק כפי שצריך, עם ההפסקה הנדרשת. לאחרונה, לקראת סיום החפיסה, קבעתי לי נופש וידעתי שאני כנראה עלולה לקבל את הווסת באותו זמן, ולכן המשכתי ליטול חפיסה נוספת ברצף בלי לעשות הפסקה. לא ברור לי איך אני מוגנת בדרך בה אני לא עושה הפסקה בת 7 ימים לאחר 21 יום. האם אני יכולה להיכנס להריון?

תשובה:
גלולות למניעת הריון הן אחד האמצעים היעילים ביותר הקיימים כיום בשוק למניעת הריון. כשנוטלים את הגלולות ברצף (ללא הפסקה בת 7 ימים), אין כל פגיעה ביעילותן. להפך - כיום שוקדים על יצור גלולות למניעת הריון (שכבר משווקות במספר מדינות בעולם) שיצמצמו את מספר המחזורים מ-13 בשנה ל-4 בלבד, על מנת "לשחרר את האשה מן הווסת". גלולות אלו יעילות בדיוק כמו הגלולות המוכרות כיום. לסיכום, אין כל מניעה ליטול 2 חפיסות של גלולות ברצף, גם ללא הפסקה בת 7 ימים, וכשאת נוהגת כך, את מוגנת ואין כל חשש להריון. אז סעי לך לחופשה, תהני והסירי דאגה מליבך! ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד