הסיבות להפרשות חלביות מן השד
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/03/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני נוטלת גלולות זה 8 חודשים. בעקבות תופעה של הפרשות חלביות מן השד, פניתי לרופא משפחה, שהחליף לי את סוג הגלולה ממינולט למינס, בטענה שההפרשות קשורות להורמונים, וכמו כן ערך לי בדיקת פרולקטין ובדיקות דם כלליות, שתוצאותיהן היו תקינות. ההפרשות עדיין ממשיכות במידה מועטה יותר ולא במהלך כל החודש. ממה זה יכול לנבוע? האם זה יכול להיות סרטן?

תשובה:
הפרשה של נוזל דמוי חלב מהשדיים בהחלט יכולה להיות קשורה לשימוש בגלולות למניעת הריון, אבל חשוב לשלול סיבות אחרות להופעת ההפרשה. עשה נכון הרופא ששלח אותך לבדיקה של פרולקטין, אבל כדאי לבצע עוד מספר בדיקות: בדיקת עיניים הכוללת בדיקת פונדוס, בדיקה של תפקודי בלוטת התריס, ובדיקת שדיים אצל כירורג. אם כל הבדיקות תקינות, כדאי גם לנסות הפסקה של הגלולות כדי לראות אם הן אכן הגורם. הפרשות חלביות מהשד אינן מעידות בדרך כלל על תהליך ממאיר בשד, אבל ליתר בטחון, יש לעשות בדיקת שדיים. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד