לימפוציטוזיס עם בלסטים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/03/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 43. אני מבקש לדעת למה מתכוון רופא ששולח אותי לבדיקה בחשד שיש לי lymphocytosis with blast cells.

תשובה:
לימפוציטים הם תאים לבנים של מערכת החיסון. לימפוציטוזיס משמעו ריבוי של לימפוציטים. בלסטים הם לימפוציטים צעירים שעוד לא הבשילו והתפתחו לכדי לימפוציטים בוגרים. במצב רגיל, בלסטים נמצאים במוח העצם, שם הם מבשילים ויוצאים לזרם הדם כלימפוציטים בוגרים. הופעה של בלסטים בזרם הדם מופיעה במחלות המטולוגיות שונות, כאשר יש ייצור יתר של בלסטים במוח העצם. הופעה של בלסטים בדם מחייבת בירור המטולוגי הכולל ביופסיה של מוח העצם. איחולי בריאות ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד