כאבים בעת חדירה ביחסי מין
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/04/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

נישאתי לאחרונה וקיימתי 3 פעמים יחסי מין עם בעלי. בכל 3 הפעמים ממש כאב לי בעת ההחדירה. אני לא מסוגלת להרפות את עצמי. למה זה ממשיך לכאוב עדיין?

תשובה:
תחושת כאב במהלך חדירה היא תופעה נפוצה למדי, המופיעה אצל כ-10% מכלל הנשים הצעירות. המינוח הרפואי לתופעה הוא "וגיניסמוס" (vaginismus). זו למעשה התכווצות בלתי רצויה של שריר פתח הנרתיק, המונעת קיום יחסי מין, בדיקה גינקולוגית או כל מגע באזור פתח הנרתיק. חדירה בעת מגע מיני לא אמורה להיות כואבת או מלחיצה; להפך, החדירה אמורה להיות מענגת. ישנן מספר שיטות טיפול. השיטה המסורתית דוגלת בשיחות אישיות לצד שיחות משולבות עם בן הזוג במטרה לעבד פחדים ולהגיע לרגיעה. כיום קיימות שיטות חדשניות יותר שמשלבות ביופידבק וכן טיפול על ידי סרוגייט. הייתי ממליצה לפנות לרופא/ת הנשים שלך על מנת לשלול כל סיבה אחרת לכאב, ואם תוצאות הבדיקה שליליות, לשקול את דרכי הטיפול המוצעות לעיל. בהצלחה ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד