סוגים של אסבסט והסיכונים האפשריים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/05/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

אני גר בבית פרטי. בגינה שלי יש מפל מים שיורד לבריכת שחיה. הסלעים במפל עשויים מאסבסט ומבטון. האם העובדה שהמים זורמים דרך אבני האסבסט לבריכה עלולה להוות סיכון?

תשובה:
אסבסט הוא שם כולל לקבוצה של מינרלים טבעיים. חומרים אלה ידועים כמזיקים לבריאות ואף בעלי פוטנציאל קרצינוגני (מסרטן). כדי לאמוד את הסיכון בשימוש באסבסט, חשוב לדעת באיזה סוג אסבסט מדובר. בתעשייה ניתן למצוא שני סוגים של אסבסט, שהם למעשה תערובות שונות. הסוג האחד הוא אסבסט צמנט: עד 10% סיבי אסבסט בתוך מלט ומים. אסבסט מסוג זה מאושר לשימוש בישראל ואינו מהווה סכנה לבריאות, כל עוד הוא במצב תקין ואינו מתפורר או מתפזר באוויר. הסוג השני הוא אסבסט פריך, בעל פוטנציאל פירוק ידני. חומר מסוג זה מסוכן לבריאות ואסור לשימוש בישראל. תוכל לקרוא עוד על הנושא בתשובות לשאלות אחרות על אסבסט: http://www.infomed.co.il/qIdx/cat_19_1.asp