דלג לתוכן

אובדן תשוקה לאחר נטילת אסטרופם כתחליף לפרמריל

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/06/2005
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בת 67 עברתי כריתת רחם מזמן. קיבלתי פרמריל כמה שנים. הרופא יעץ לי להפסיק, בגלל המחקר. הפרימריל עזר היטב נגד יובש נרתיקי והגדיל תשוקה מינית. עכשיו הומלץ לי להחליף ל - אסטרופם 1 מ"ג. ומאז יש יובש ואין תשוקה. מה ההבדל בין השניים ? הצעתך לפתרון הבעיה ? שאלה נוספת: יש לי הפרשה נרתיקית גרגרים לבנים- מה זה יכול להיות? מדאיג אותי, איך למנוע זאת ?

תשובה:

לא הבנתי מדוע הפסקת פרמריל, באיזה מחקר מדובר? לא ציינת איזה מינון של פרמריל נטלת. מדובר אמנם בסוגים שונים של אסטרוגן המצויים בתכשירים פרמריל ואסטרופם, אך ייתכן שאולי המינון האקוויוולנטי של אסטרופם שאת נוטלת עתה הוא נמוך יותר לעומת מינון הפרמריל שהיית נוטלת. אינני יודעת לגבי הרקע הרפואי שלך או עבר של סרטן במשפחתך, בפרט סרטן שד. אך, אני ממליצה לך לחזור ולהיוועץ ברופא הנשים שלך לגבי מינון האסטרוגן, אולי ניתן להגדיל אותו או אולי ניתן להוסיף משחת אסטרוגן לשימוש מקומי בוגינה. לגבי שאלתך השניה , כמה זמן את סובלת מהפרשה גרגרית לבנה ? האם יש לה ריח רע ? האם נטלת אנטיביוטיקה לאחרונה ? ייתכן שאת סובלת מזיהום פטרייתי בנרתיק ובמקרה זה גם הייתי ממליצה לך להיבדק ע"י רופא נשים וליטול את התרופה המתאימה. לצערי, אינני יכולה לאמת האבחנה דרך האינטרנט ולכן דרושה בדיקת רופא.
רופאים בתחום
ד"ר ברוך עובדיה
ד"ר ברוך עובדיה גסטרואנטרולוגיה
מרפאת אורולוגים אורומדיק UroMedic
מרפאת אורולוגים אורומדיק UroMedic אורולוגיה
ד"ר נדים יוסף
ד"ר נדים יוסף רפואת שיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו