האם "בעזרת השם" אני בהריון ?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/07/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

אני נשואה 3 חדשים ולפני החתונה הייתי רגילה לקבל כל 28 יום בדיוק. מאז החתונה קיבלתי פעם אחת אחרי 28 יום ובפעם השניה אחרי 27 יום ובינתיים עברו 28 יום ועדיין לא קיבלתי (ברוך השם) - האם הדרך להפיג את הסקרנות זה רק לחכות ולראות אם אקבל חס וחלילה או לא ? או שיש כבר בשלב הזה דרך אחרת לבדוק - מלבד בדיקה של בית מרקחת ? אני כבר שלושה ימים עם בעיות ביציאות וכאבים מוזרים בבטן (אולי דומה להתחלה של כאבי מחזור) ואין לי מושג מה קורה

תשובה:
אם כוונתך לכך שאולי את בהריון, אפשר לבצע בדיקת שתן ביתית לגילוי הריון. ההורמון ניתן לאיתור בדם כבר בימים 9-11 לאחר ההפריה, או שאת יכולה לחכות בסבלנות ולראות אם הווסת מגיע. אופציה אחרת היא ביצוע בדיקת דם בקופת חולים.