דלג לתוכן

אני בחורה בת 26 שסובלת כבר שנים משלשול. "התקפי" השלשול יכולים להיות חד

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/08/2002
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בחורה בת 26 שסובלת כבר שנים משלשול. "התקפי" השלשול יכולים להיות חד פעמיים או להימשך מספר ימים. לפני כ- 5 שנים הפסקתי לאכול מוצרי חלב על פי המלצת רופא שאני רגישה ללקטוז, המצב השתפר מעט! הבעיה העיקרית היא שאין כמעט אזהרה לפני "התקפים" אלו - כלומר שרוב הפעמים אני לא מספיקה להגיע לשירותים, דבר שמקשה על אורח חיים סדיר או נורמלי. מה יכול לגרום לתופעה הזו? איך אוכל לטפל בבעיה?

תשובה:

האם הבעיה אובחנה כחסר לאקטאז, האנזים המפרק את סוכר החלב? האבחנה נעשית ע"י תבחין נשימה, בדיקת צואה, תשאול ובדיקה גופנית. אם כן, די שתפסיקי לאכול מוצרי חלב, על מנת שלא תסבלי משלשולים. כמו כן ישנם תכשירים להעשרה בלאקטאז הנמכרים בחנויות טבע. אם את סובלת משלשולים ללא קשר לחלב, כדאי שתפני לגסטרואנטרולוג או לרופא המשפחה על מנת לראות אם מדובר בבעיה אחרת. גורמים אחרים לבעיה יכולים להיות שימוש יתר בממתיקים מלאכותיים - סורביטול, אספרטיים, תסמונת מעי רגיז, רגישות למוצרי חיטה, מחלות של בלוטת התריס, מחלות דלקתיות של המעי ועוד.
רופאים בתחום
ד"ר אבי פצ'ו
ד"ר אבי פצ'ו וטרינרים
 איה מדיקל רפואת נשים מתקדמת
איה מדיקל רפואת נשים מתקדמת יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר אשרף תמימי
ד"ר אשרף תמימי אורולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו