הצורך לומר את האמת לרופא
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/08/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

כשהייתי אצל הגינקולוג הוא שאל אותי אם קיימתי כבר יחסי מין. זה היה בשיחה לפני קבלת גלולות נגד הריון. אמרתי לו שלא, אבל בעצם כן קיימתי. האם זה נתון שחשוב באמת לדעת? כלומר, האם הוא יכול לטעות בסוג הגלולות בגלל זה?

תשובה:
חשוב למסור לרופא המטפל את כל המידע הרלוונטי. הסתרת מידע גורמת לעיתים לטיפול שגוי שלא באשמת הרופא. אם הוא היה יודע שקיימת יחסי מין, הוא היה עורך את הבדיקה שנהוג לערוך לפני מתן גלולות. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד