דלג לתוכן

טיפול תרופתי לאנדומטריוזיס

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/08/2009
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בת 30. לפני כשנה וחצי אובחן אצלי אנדומטריוזיס, ואף עברתי ניתוח לפרוסקופיה להוצאת ציסטה מהשחלה. מאז אני נוטלת ברציפות גלולות אורתו-ציקלן. אני ממש לא מאושרת ממצב זה, שכן אין לדעת עד כמה נטילה רצופה זו בכלל עוזרת במניעת התפתחות ציסטות נוספות. אובחן אצלי מוקד נוסף באיזור הבטן התחתונה ליד המפשעה. אני מאוד רוצה להפסיק לקחת גלולות למניעת הריון, בעיקר לאחר שגיליתי לאחרונה כי באזור הפנים נהייתי שעירה, מה שלא היה אצלי אף פעם. זה מאוד מפריע לי, ורק גורם לי לרצות להפסיק עם ה"טיפול" הזה אחת ולתמיד. האם במצב שלי זו לקיחת סיכון מיותרת? האם יש בכלל טיפול אחר (אפילו טיפול מרפואה משלימה)? האם החלפה של סוג הגלולות יכולה לשפר את מצב שעירות היתר?

תשובה:

אנדומטריוזיס הוא מצב שבו רקמת האנדומטריום, המרפדת את הרחם, גדלה מחוץ לחלל הרחם. המחלה נוטה להחמיר עם השנים, ואין טיפול המרפא אותה לחלוטין, אך ישנם טיפולים ניתוחיים ותרופתיים היכולים להקל על הסימפטומים. אחד הטיפולים התרופתיים הוא נטילת גלולות למניעת הריון באופן רציף. הגלולות מדכאות את הגירוי ההורמונלי לרקמת האנדומטריום ומפחיתות את הדימום בנגעים שמחוץ לרחם במהלך המחזור החודשי. הן יכולות גם להקטין את גודל הנגעים ולאפשר החלמה של אזורי הדלקת באזור שמסביבם. הטיפול ההורמונלי ניתן בדרך כלל למשך חצי שנה, ולפי הנתונים בשאלתך, את נוטלת אותו כבר למעלה משנה וחצי. משך הטיפול תלוי בחומרת המחלה, ואין לי מספיק נתונים להעריך את החומרה במקרה שלך. אם תופעות הלוואי של הגלולות הן בלתי נסבלות, אמליץ לך להתייעץ עם הרופא המטפל ולשקול את הפסקתן או את החלפתן לסוג אחר, עם פחות תופעות לוואי. איני יודעת לגבי פתרונות מתחום הרפואה המשלימה, ולכן אמליץ לך לפנות להתייעצות אצל רופא אלטרנטיבי. רפואה שלמה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד
רופאים בתחום
 curesponse .
curesponse . אחר
ד"ר עדי פרידמן
ד"ר עדי פרידמן יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
 נחמה בכר
נחמה בכר קלינאות תקשורת
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו