יחסי מין לאחר הכנסת התקן תוך-רחמי
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/08/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 39. מה הסיבה לכך שמומלץ לא לקיים יחסי מין לאחר החדרת התקן תוך-רחמי מסוג מירנה? לפני כיומיים רופא התקין לי התקן, והמליץ להימנע במשך עשרה ימים מקיום יחסי מין.

תשובה:
הכנסת ההתקן צריכה להיעשות בזמן וסת, וההמלצה היא להימנע מיחסי מין למשך חמישה ימים לאחר ההכנסה כדי למנוע תזוזה של ההתקן וכדי להגיע ליעילות מקסימלית למניעת הריון. בברכה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד