דלג לתוכן

מתי ניתן לאבחן הפרייה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/09/2005
1 דקות קריאה

שאלה:

וסת אחרונה בתאריך 1- ליוני. הביוץ התרחש בין התאריכים 16-17. האם כאבי בטן המדומים למחזור אשר קיימים מאז הביוץ הם סימן להפרייה ולקליטת ההריון ? הנני אמורה לקבל את המחזור בתאריכים 29-30 לחודש. אין רגישות יתר בחזה כבהריון הקודם.

תשובה:

ייתכן שכבר קיבלת וסת ולכן שאלה זו לא תהיה רלוונטית אך ניתן לאתר את ההורמון HCG בדם כבר ביום 9-11 לאחר ההפריה כך, שאת יכולה לבצע בדיקת דם בקופ"ח או בדיקת שתן ביתית. ייתכן כבר בזמן הביוץ שמכונה "מיטל-שמרץ". באשר לכאבים לאחר מכן, הם יכולים להיות קשורים לתסמונת טרום-וסתית או לא להיות קשורים לכלום.
רופאים בתחום
ד"ר אבשלום (אבשי) ליבוביץ'
ד"ר אבשלום (אבשי) ליבוביץ' פנימית
ד"ר ראובן אייכנבאום
ד"ר ראובן אייכנבאום נוירולוגיה
ד"ר אורי לינדנר
ד"ר אורי לינדנר אורולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו