דלג לתוכן

אנטיביוטיקה לפני בדיקת ציסטוסקופיה לסובלת מ- MVP .

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/10/2006
1 דקות קריאה

שאלה:

יש לי אבחנה של MVP מזה מספר שנים. ידוע לי שעלי לקחת אנטיביוטיקה פרופילקטית לפני טיפול שיניים או ניתוח. בשבוע הבא יש לי בדיקת ציסטוסקופיה - האם עלי לקחת אנטיביוטיקה לפני הבדיקה?

תשובה:

טיפול אנטיביוטי פרופילקטי (מונע) לאנשים עם הפרעות מסתמיות בלב נועד למנוע התפתחות דלקת זיהומית של מסתמי הלב (infective endocarditis). היום נוהגים לחלק את האנשים האמורים לקבל טיפול מונע לשתי קבוצות. קבוצה בסיכון גבוה, וקבוצה בסיכון בינוני. קיימת קבוצה נוספת בסיכון נמוך אשר אינה דורשת טיפול מונע. את נמצאת בקבוצת הסיכון הבינוני (כך אני מבין ממכתבך, הואיל ואת נוטלת בדרך כלל טיפול מונע טרם טיפולי שיניים), ולכן עלייך ליטול אנטיביוטיקה מניעתית לפני הציסטוסקופיה. הטיפול הוא (באנשים שאינם רגישים לפניצילין) באמוקסיצילין (מוקסיפן) במינון גבוה, שעה לפני הפרוצדורה. עלייך לפנות לרופא המשפחה, שירשום לך את האנטיביוטיקה אותה עלייך ליטול ביום הפרוצדורה, כאמור שעה קודם לביצועה. הטיפול המניעתי הינו חד- פעמי. חשוב לדעת כי לא כל אדם הסובל מ- MVP (צניחת המסתם המיטרלי), נמצא בקבוצת הסיכון הבינונית. מרבית האנשים הינם בקבוצת הסיכון הנמוך, שאינה דורשת טיפול מונע. ההחלטה לאיזו קבוצת סיכון האדם שייך נעשית ע"פ בדיקה גופנית ואקו לב. רפואה שלמה.
רופאים בתחום
ד"ר ראשד אבו סאלח
ד"ר ראשד אבו סאלח כירורגיה
ד"ר אשרף תמימי
ד"ר אשרף תמימי אורולוגיה
פרופ' רפאל פיינמסר
פרופ' רפאל פיינמסר אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו