שימוש בספורנוקס לפטריה בבוהן
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/10/2006
2 דקות קריאה
שאלה:

במשך שנים סבלתי מבעיה של ציפורן חודרנית בבוהן ברגל. כדי לפתור את הבעיה בצעתי כריתה של הציפורן. כל פעם לאחר טיפול כזה, הציפורן צמחה בצורה "לא ישרה". כשפניתי לרופא עור הוא אבחן אצלי פטריה, ולאחר טיפולים ב AGISPOR שלא עזרו, הוא הפנה אותי לבדיקת תפקודי כבד. מכיוון שהבדיקות יצאו תקינות, הוא רשם לי תרופה: SPORANOX שאחת מתופעות הלוואי שלה, אם כי בהסתברות נמוכה, היא פגיעה בפעילות הכבד. רופא המשפחה הציע לי, בניגוד למה שאמר רופא העור, לא להשתמש בתרופה הנ"ל אלה להשתמש בתכשירים רגילים לטיפול בפטריות השאלה שלי, האם כדאי לרכוש את התרופה הנ"ל לצורך טיפול ברגל ולהסתכן בתופעות לוואי מסויימות או להמשיך בטיפול תרופתי רגיל?

תשובה:
אכן פטרת הציפורניים יכולה להיות סיבה לגדילה בלתי תקינה של הציפורן ואף לציפורן חודרנית. הטיפול בפטרת הציפורניים תלוי בחומרתה. כפי שציינת מנסים תחילה טיפול מקומי (משחות / תמיסות), אף על פי שאחוזי ההצלחה נמוכים ביותר. השלב הבא הוא טיפול סיסטמי בתרופות נוגדות פטריות כגון Itraconazole (ספורנוקס). תרופה זו צברה כבר 20 שנות נסיון בשוק העולמי והיא בעלת טווח רחב (מכסה מגוון רחב של פטריות), יתרונה של תרופה זו הוא בכך שהיא נשארת בחומר הקרן של הציפורן למשך חודשים. שיעור ההצלחה של ספורנוקס בפטרת הציפורניים הוא בין 75 ל- 85 אחוזים, ומאות אלפי אנשים טופלו ומטופלים בה. תופעות לוואי של התרופה הן כאבי בטן, כאבי ראש, עייפות, עלייה באנזימי כבד. העלייה באנזימי הכבד הינה תופעת הלוואי שלכאורה מדאיגה. אחוז הופעת תופעת לוואי זו נמוך מאד, ובנוסף, מרבית המקרים הינם הפיכים, דהיינו תפקודי הכבד חוזרים לנורמה. בשל תופעת הלוואי הזו אנו בודקים את תפקודי הכבד הבסיסיים, וממשיכים מעקב תפקודי כבד לאורך הטיפול (שהינו טיפול ממושך בן שלושה- ארבעה חודשים). באם מופיעה הפרעה בתפקודי הכבד, התרופה מופסקת. ההחלטה האם להתחיל טיפול היא שלך. באם הטיפול ברגל חשוב לך, ואתה מעוניין לסיים את הבעיה, מומלץ הטיפול הסיסטמי, הואיל והטיפול המקומי נחל כישלון. אכן חשוב לבצע מעקב תפקודי כבד במהלך הטיפול. רפואה שלמה.